Mind the Gender Gap

Schrijf je eigen wiki-pagina op International Women’s Day!
Datum
dinsdag 8 mrt 2022, 14:30 - 19:00
Type
Algemeen
Gesproken taal
English
Kamer
Theil C2-2
Meld je aan! Voeg toe aan agenda

Wikipedia. Het is misschien wel het eerste naslagwerk dat de meesten van ons gebruiken als we iets willen weten. Toch mogen we over de inhoud wel wat kritischer zijn. Er is namelijk sprake van een groot Gender Gap op Wikipedia. Vrouwelijke artikelen zijn zwaar ondervertegenwoordigd. Er is zelfs een Wikipedia-pagina over dit fenomeen: Gender bias on Wikipedia. Jij kunt hier verandering in brengen (ook zonder Wikipedia-ervaring) tijdens deze Edit-a-thon op International Women’s Day!

Op 8 maart organiseert Studium Generale samen met Wikimedia Nederland en Dr. Laura Braden een schrijfmiddag in het kader van International Women’s Day. Het doel van deze dag is om zoveel mogelijk vrouwen, maar ook onderbelichtte onderwerpen zoals period poverty of medische condities van vrouwen, op Wikipedia te plaatsen, aan te vullen of te vertalen. Zo kunnen we met de kennis die we met z’n allen bezitten de Gender Gap verkleinen en tegelijkertijd nieuwe, interessante onderwerpen zichtbaar(der) maken die een groter publiek verdienen. Aan het eind van de middag kijken we samen feestelijk terug op alle geplaatste artikelen (als de dan geldende coronamaatregelen dit toelaten).

Wikimedia Nederland is de Nederlandse tak van de organisatie achter Wikipedia. Zij zetten zich in voor een wereld waarin iedereen vrije kennis kan delen met anderen. Op 8 maart zijn zij aanwezig om ons alles te vertellen over de werking van Wikipedia en te helpen met het schrijven van een goed encyclopedie-artikel. Je hoeft dus zelf geen volleerd Wikipediaan te zijn. Op de dag zelf zal er een lijst met onderwerpen en bronnen zijn die je kunt gebruiken om een artikel te schrijven of aan te vullen. Ook kun je meehelpen door artikelen te vertalen naar of vanuit je moedertaal. En eigen inbreng wordt natuurlijk ook gewaardeerd. Heb je een idee voor een onderwerp waar je over wilt schrijven?  Na je inschrijving ontvang je meer informatie over hoe je je dan kunt voorbereiden.

Aanmelden is noodzakelijk, voorkennis niet nodig. Schuif aan voor de introductie om 14.30u of 16.00u, of kom gewoon binnen wanneer je wilt!

Meer informatie

Datum: Dinsdag 8 Maart 2022
Tijd: 14.30 – 19.00 Inloop: 14:15
Locatie: Theil C2-2
Toegang: gratis
Neem je eigen laptop mee!

Georganiseerd door Studium Generale, Wikimedia Nederland, Erasmus Centre for Women and Organisations (ECWO) & Dr. Laura Braden

Gerelateerde links
Meer Studium Generale evenementen

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen