Picture a Scientist
Documentaire en nagesprek

Picture a Scientist

Begindatum

dinsdag 24 nov 2020, 17:00

Einddatum

dinsdag 24 nov 2020, 19:15

Locatie
Erasmus Paviljoen
Gesproken taal
English

Beeld je een wetenschapper in. Waarschijnlijk bedenk je iemand die eruit ziet als Albert Einstein; misschien met warriger haar of een bril en een baardje, maar je ziet waarschijnlijk geen vrouw voor je. Hoe is het eigenlijk gesteld met de diversiteit in de academische wereld? Daarover gaat de film Picture a Scientist.

Een belangrijke reden is dat vrouwen vaak niet dezelfde kansen of hetzelfde respect krijgen als hun mannelijke collega’s in de wetenschap. In Picture a Scientist volgen we drie wetenschappers die te maken hebben met seksisme, intimidatie en systematische discriminatie in het academische veld. Tegen de stroom in en vanuit grote liefde voor het vak maken deze vrouwen zich sterk om de wetenschapscultuur radicaal te veranderen en verbeteren. 

Na elke screening vindt er een (Engelstalig) nagesprek plaats.

Meer informatie

Datum: din. 24 nov. 2020
Tijd: 17.00 u (inloop 16.45 u) en 19.30 u (inloop 19.15 u)
Locatie: Erasmus Paviljoen, theaterzaal, campus Woudestein 
Toegang: gratis

Een programma van Studium Generale, InScience Festival en Lantaren/Venster i.s.m. Diversity & Inclusion Office EUR.

InScience is een van de grootste wetenschapsfilmfestivals in Europa en uniek in Nederland. Het festival is gericht op het snijvlak tussen film, wetenschap en maatschappij. Het programma bestaat uit wetenschapsfilms, debatten en een educatieprogramma voor kinderen en jongeren. De zesde editie van het festival vindt plaats van 11 t/m 15 november in en rondom LUX Nijmegen.