Promotie A.F. (Alice) Muggen

Promotor

Prof.dr. J.J.M. van Dongen

Promotor

Prof.dr. R.W. Hendriks

Co-promotor

Dr. A.W. Langerak

Datum
dinsdag 7 jan 2020, 13:30 - 15:00
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op dinsdag 7 januari 2020 verdedigt A.F. Muggen haar proefschrift, getiteld: ‘Chronic Lymphocytic Leukemia: The B cell receptor and beyond’.

In dit proefschrift hebben we de rol van de BCR signalering onderzocht in CLL cellen van verschillende groepen CLL patiënten. We hebben onderzocht in hoeverre BCR signalering verschilt van normale B cellen en welke verschillen er zijn tussen CLL cellen van verschillende patiënten na stimulatie van de BCR. Verder hebben we in 3 families met meerdere CLL patiënten de karakteristieken van de BCR onderzocht en daarnaast gekeken naar genetische afwijkingen in deze families. Omdat CLL een ziekte is die vooral bij ouderen voorkomt, hebben we tenslotte ook de B cel differentiatie en BCR repertoire bij veroudering bestudeerd.

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Prof. Andries Queridozaal, 3e verdieping Onderwijscentrum, Erasmus MC. De ceremonie zal exact om 13.30 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen