Promotie A.M. (Mathijs) Suijkerbuijk

Promotor

Prof.dr. G.J.V.M. van Osch

Co-promotor

Dr. D.E. Meuffels

Co-promotor

Dr. Y.M. Bastiaansen- Jenniskens

Datum
woensdag 8 jan 2020, 15:30 - 17:00
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op woensdag 8 januari 2020 verdedigt A.M. Suijkerbuijk zijn proefschrift, getiteld: ‘Hamstring Tendon Regeneration Following Harvest for Anterior Cruciate Ligament Reconstruction’.

De voorste kruisband speelt een essentiële rol bij de stabilisatie van het kniegewricht. Een ruptuur van de voorste kruisband is een van de meest voorkomende sport-gerelateerde letsels van de knie, waarbij in de helft van de patiënten een hersteloperatie geïndiceerd is. Tijdens een operatie worden veelal twee hamstringpezen, de semitendinosus en gracilis pees, gebruikt om de gescheurde kruisband te reconstrueren. Deze pezen worden chirurgisch verwijderd vanaf de spier-pees overgang tot op de aanhechting op het onderbeen. Opvallend genoeg blijken sommige patiënten in staat om deze geoogste pezen te regenereren. Het doel van dit proefschrift is derhalve ook om de klinische uitkomst na het oogsten van hamstringpezen te verbeteren door het proces van hamstringpees-regeneratie beter te begrijpen.

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Prof. Andries Queridozaal, 3e verdieping Onderwijscentrum, Erasmus MC. De ceremonie zal exact om 15.30 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen