Promotie A.T. (Anna) van 't Noordende

Op 27 oktober 2021 verdedigt A.T. van 't Noordende haar proefschrift, getiteld: ‘The Perception of Leprosy: Studies on assessment, impact and interventions at individual, family and community level’.
Promotor

Prof.dr. J.H. Richardus

Co-promotor

Dr. I.J. Korfage

Co-promotor

Dr. W.H. van Brakel

Datum
woensdag 27 okt 2021, 15:30 - 17:00
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op 27 oktober 2021 verdedigt A.T. van 't Noordende haar proefschrift, getiteld: ‘The Perception of Leprosy: Studies on assessment, impact and interventions at individual, family and community level’.

Lepra, of de ziekte van Hansen, is een infectieziekte die wordt gekenmerkt door verkleurde, gevoelloze vlekken op de huid. Zonder tijdige diagnose en behandeling kan de ziekte progressief zijn en tot blijvende beperkingen en en tot blijvende lichamelijke beperkingen leiden. Veel mensen met lepra ondervinden hier negatieve gevolgen van, zoals beperkingen op het gebied van sociale participatie en psychische problemen. Ook familieleden kunnen afkeuring van anderen ervaren als gevolg van de omgang met hun familielid met lepra. Dit wordt veroorzaakt door de zeer wijdverspreide negatieve percepties over en praktijken ten aanzien van mensen met de ziekte. Perceptie is een belangrijke aanjager van discriminatie. Het doel van dit proefschrift is om bij te dragen aan een beter begrip van de perceptie van lepra en om interventies te onderzoeken om de perceptie van lepra op individueel-, gezins- en gemeenschapsniveau te veranderen.

De specifieke onderzoeksvragen die aan de orde komen zijn:

  1. Wat zijn determinanten van perceptie en kennis van lepra in endemischegemeenschappen?
  2.  Welke invloed heeft lepra op het huwelijk en gezinsleven?
  3. Hoe effectief zijn posters en bijeenkomsten in het veranderen van perceptie en kennis van lepra op gemeenschapsniveau?
  4. Welke interventies hebben het potentieel om de impact van lepra op individueel en gezinsniveau te verminderen?

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Prof. Andries Queridozaal, 3e verdieping Onderwijscentrum, Erasmus MC. De ceremonie zal exact om 15.30 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen