Promotie A. (Aviël) Ragamin

Constitutioneel eczeem: van monitoring tot controle
Promotor
Prof.dr. T.E.C. Nijsten
Promotor
Dr. M.L.A. Schuttelaar
Co-promotor
Dr. R. Schappin
Datum
dinsdag 28 mei 2024, 13:00 - 14:30
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op dinsdag 28 mei verdedigt A. Ragamin het proefschrift met de titel: ‘Constitutioneel eczeem: van monitoring tot controle‘.

Korte samenvatting van het proefschrift:

Atopische dermatitis (AD), in de volksmond vaak eczeem genoemd, is een complexe, veelvoorkomende, chronische, terugkerende, huidaandoening die wordt gekenmerkt door huiduitslag en jeuk. AD kan hoge fysieke, (psycho)sociale en economische last veroorzaken bij aangedane personen en hun familieleden. Helaas kan AD niet genezen worden en de behandeling richt zich daarom op het bereiken van ziektecontrole en een betere kwaliteit van leven. De behandeling van AD is gericht op het verminderen van ontstekingen, het verbeteren van de barrièrefunctie van de huid en het vermijden van factoren die AD kunnen verergeren. Hoewel de meeste patiënten effectief kunnen worden behandeld met bestaande behandelopties, blijft de ziektelast van AD hoog als gevolg van suboptimale therapie. Het hoofddoel van dit proefschrift was daarom om de uitdagingen rondom het management van AD verder te onderzoeken.

Meer informatie

De openbare verdediging zal exact om 13.00 uur beginnen. De deuren zijn gesloten zodra de openbare verdediging start, laatkomers kunnen via de vierde verdieping toegang krijgen tot de zaal. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst zijn kinderen onder de leeftijd van 6 jaar niet toegestaan tijdens het eerste gedeelte van de ceremonie.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen