Promotie A. (Aysil) Emirmahmutoglu

Professor

Prof.dr. A. Baillon

Co-promotor

Dr. J.T.R. Stoop

Datum
donderdag 6 feb 2020, 11:30 - 13:00
Type
Promotie
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

Op donderdag 6 februari 2020 verdedigt A. Emirmahmutoglu haar proefschrift, getiteld: ‘Misperceptions of Uncertainty and Their Applications to Prevention’.

Dit proefschrift bestudeert hoe mensen risico en onzekerheid verkeerd inschatten en hoe deze cognitieve bias de preventieve acties van individuen beïnvloedt. De meerderheid van de mensen is niet zo rationeel als wordt verondersteld tegen een risico te zijn waarmee ze worden geconfronteerd, maar hun gedrag is ook niet willekeurig. Mensen hebben een imperfect begrip van risico's en waarschijnlijkheden, maar die imperfecties zijn systematisch. De studies in dit proefschrift helpen om die systematische misvattingen te begrijpen: wat ze zijn, welke mechanismen ze genereren, hoe ze gedrag beïnvloeden en wat er kan worden gedaan om mensen te helpen betere beslissingen te nemen.

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Senaatszaal, 1e verdieping Erasmus Building, Campus Woudestein. De ceremonie zal exact om 11.30 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen