Promotie B. (Balázs) Boross

Promotor

Prof.dr. S.L. Reijnders

Promotor

Prof.dr. M.S.S.E. Janssen

Datum
donderdag 25 feb 2021, 15:30 - 17:00
Type
Promotie
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

Op donderdag 25 februari 2021 verdedigt B. Boross zijn proefschrift, getiteld: ‘Inside Interventional Television. Media rituals in the age of participation’.

Deze dissertatie richt zich op televisieproducties waarin 'gewone' mensen figureren.De afgelopen decennia heeft televisie zich ontwikkeld van iets waar men naar kijkt, tot iets wat men doet: dagelijks nemen mensen van over de gehele wereld in groten getale deel aan programma's die een bijzondere ervaring beloven, zij het in de vorm van persoonlijke ontwikkeling, conflictmanagement of relatieadvies. Zulke programma's zijn doorgans controversieel: enerzijds worden zij geprezen om hun educatief potentieel, anderzijds worden zij bekritiseed als nep, voyeuristisch of zelfs schadelijk voor hun deelnemers.Ondanks deze uitgesproken standpunten is empirisch onderzoek naar wat er werkelijk achter de schermen gebeurt schaars, waardor er weinig bekend is over hoe en waarom 'gewone' mensen zichzelf opgeven voor deze programma's. Wat drijft mensen om te participeren in zulke tv-programma's en hoe verhouden zij zich tot de televisiecrew en het (denkbeldige) publiek? En meer in het algemeen, wat kunnen deze productiepraktijken ons leren over de rol en betekenis van televisie in de hedendaagse mediawereld?

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of in de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift in een klein gezelschap of online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen