Promotie B. (Barbara) Steurer

Promotor

Prof.dr. W. Vermeulen

Co-promotor

Dr. J.A.F. Marteijn

Datum
dinsdag 10 dec 2019, 11:30 - 13:00
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op dinsdag 10 december 2019 verdedigt B. Steurer haar proefschrift, getiteld: DNA Damage-Induced Transcription Stress. A focus on RNA Polymerase II’.

Het DNA in de cel wordt continu beschadigd door verschillende genotoxische factoren van zowel externe als endogene origine. Beschadigd DNA verstoort essentiële processen in de cel zoals replicatie en transcriptie en kan leiden tot mutaties en celdood. Indien DNA-schade niet correct wordt gerepareerd kan dit uiteindelijk leiden tot het ontstaan van kanker en bijdragen aan het verouderingsproces. Om deze schadelijke gevolgen van DNA-schade te voorkomen, hebben cellen een uitgebreid systeem om DNA-schade te herkennen en vervolgens te repareren en om DNA-schade signalering systemen te activeren. In dit proefschrift bestuderen we consequenties van DNA-schade die transcriptie verstoord voor een cel. Het onderzoek richt zich met name op de gevolgen van DNA-schade veroorzaakt door UV-licht.

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Prof. Andries Queridozaal, 3e verdieping Onderwijscentrum, Erasmus MC. De ceremonie zal exact om 11.30 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen