Promotie B. (Benjamin) Tereick

Promotor

Prof.dr. A. Baillon

Promotor

Prof.dr. D. Prelec

Datum
donderdag 4 feb 2021, 10:30 - 12:00
Type
Promotie
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

Op donderdag 4 februari 2021 verdedigt B. Tereick zijn proefschrift, getiteld: ‘Making Crowds Wiser: the role of incentives’.

Hoe geven we prikkels om goed geïnformeerde meningen over moeilijke vragen te krijgen? En als we zulke meningen krijgen, hoe voegen we ze dan samen om onze beslissing te bepalen? In vier hoofdstukken concentreert dit proefschrift zich rond deze twee vragen, met het argument dat optimale prikkels en aggregatieschema's zelfs kunnen worden gevonden voor vragen waarvoor het misschien onmogelijk is om het antwoord ooit te weten, zoals vragen over psychologische toestanden, 'counterfactuals' of de verre toekomst. De theoretische voorstellen worden getest in experimenten, waarbij wordt getest hoe goed de Bayesiaanse besluitvormers in de modellen de besluitvorming beschrijven van echte mensen die heuristieken volgen en vatbaar zijn voor gedragsbias.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of in de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift in een klein gezelschap of online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen