Promotie C.A. (Charlotte) Houck

Op woensdag 20 januari 2021 verdedigt C.A. Houck haar proefschrift, getiteld: ‘Arrhythmogenesis in Congenital Heart Disease: A lifelong story’.
Promotor
Prof.dr. N.M.S. de Groot
Promotor
Prof.dr. A.J.J.C. Bogers
Begindatum

woensdag 20 jan 2021, 09:30

Einddatum

woensdag 20 jan 2021, 11:00

Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC

Op woensdag 20 januari 2021 verdedigt C.A. Houck haar proefschrift, getiteld: ‘Arrhythmogenesis in Congenital Heart Disease: A lifelong story’.

Naarmate patiënten met een aangeboren hartafwijking ouder worden, komen atriale ritmestoornissen vaker voor. Alhoewel er grote vooruitgang is geboekt in de behandeling van deze ritmestoornissen, zijn de uitkomsten nog steeds suboptimaal. Dit kan komen door een gebrek aan kennis over de onderliggende mechanismen van atriale ritmestoornissen in deze unieke populatie. De ontwikkeling van atriale ritmestoornissen bij patiënten met een aangeboren hartafwijking verloopt anders dan bij mensen met een structureel normaal hart. Het is daarom aannemelijk dat er bij patiënten met een aangeboren hartafwijking (in ieder geval deels) andere factoren betrokken zijn bij de ontwikkeling van atriale ritmestoornissen. Het doel van dit proefschrift is om factoren die bijdragen aan de ontwikkeling van atriale ritmestoornissen bij patiënten met een aangeboren hartafwijking verder te karakteriseren. Deze kennis kan bijdragen aan het verbeteren of ontwikkelen van behandelingen die uiteindelijk leiden tot betere uitkomsten.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of in de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift in een klein gezelschap of online verdedigen.