Promotie D. (Doreth) Bhairosing-Kok

Promotor
Prof.dr. T.K. Sixma
Co-promotor
Dr. E. Lamers
Datum
vrijdag 29 jan 2021, 13:30 - 15:00
Type
Promotie
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

Op vrijdag 29 januari 2021 verdedigt D. Bhairosing-Kok haar proefschrift, getiteld: ‘Studying the Activation States of MutS and MutL in DNA Mismatch Repair’.

DNA mismatch repair (MMR) is een DNA herstel mechanisme die fouten (mismatches) in het DNA herstellen. Bijna ieder organisme heeft MMR en het is daarom erg geconserveerd. Om deze reden, bestudeer ik MMR in E.coli. Er zijn twee MMR eiwitten die MMR initieren: MutS en MutL. MutS scant het complete DNA om te zoeken naar mismatches in de DNA helx. Wanneer een mismatch is gedecteerd, zal MutS een conformationele verandering ondergaan en zal MutS het volgende eiwitten werven; MutL. MutL is een matchmaker en werft ook andere eiwitten als het door MutS geactiveerd is. Tijdens mijn PhD heb ik de 3D structuur van deze eiwitten bestudeerd door gebruik te maken van cryo-electronenmicroscopie. Met deze techniek verzamel je veel (2D) foto's van bevroren eiwitten. Wanneer al deze 2D snapshots bij elkaar komen, kunnen ze verwerkt worden tot een 3D model. Het hebben van een 3D-model van een eiwit of een eiwit-complex helpt ons te begrijpen hoe deze eiwitten werken tijdens het initieren van MMR. Deze resultaten zijn te zien in mijn proefschrift.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of in de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift in een klein gezelschap of online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen