Promotie D.J.F.M (Daan) Thuijs

Promotor

Prof.dr. A. Kappetein

Co-promotor

Dr. S.J. Head

Datum
dinsdag 26 jan 2021, 13:30 - 15:00
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op dinsdag 26 januari 2021 verdedigt D.J.F.M. Thuijs zijn proefschrift, getiteld: ‘Improving Clinical Outcomes After Contemporaneous Myocardial’.

Dit proefschrift, met de titel "Improving clinical outcomes after contemporaneous myocardial revascularisation strategies: percutaneous coronary intervention (PCI) versus coronary artery bypass grafting (CABG)", is een klinisch wetenschappelijk werk en biedt inzicht in vitale uitkomsten na percutane en chirurgische myocard revascularisatie in patiënten met (complex) coronairlijden, met als doel het optimaliseren van de korte (<1 jaars, 1 – 3 jaars) -en lange-termijn (≥10 jaars) uitkomsten. Er is gekeken naar voorspellende factoren die operatieve- en patiëntuitkomsten beïnvloeden, zoals het gebruik van multiple arteriën op de overleving na CABG, de invloed van comorbiditeiten en de impact van complex drie-vats coronairlijden versus hoofdstam betrokkenheid op lange termijn (≥ 10 jaar) overleving. Tevens hebben wij een risicoscore ontwikkeld die de kans op 10-jaars overleving na PCI versus CABG voor patiënten met coronairlijden berekend. Daarnaast is er gekeken naar het gebruik van intraoperatieve flowmeting en echo’s en de impact hiervan op uitkomsten na CABG.

Onze studies zijn gepubliceerd in gerenommeerde internationale wetenschappelijke tijdschriften zoals The Lancet, The European Heart Journal, The Journal of Thoracic CardioVascular Surgerey en de European Journal of CardioThoracic Surgery.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of in de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift in een klein gezelschap of online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen