Promotie D.S. (Dyaran) Bansraj

Promotor

Prof. dr. J.T.J. Smit

Co-promotor

Dr. V. Volosovych

Datum
woensdag 25 nov 2020, 15:30 - 17:00
Type
Promotie
Gesproken taal
English
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

Op woensdag 25 november 2020 verdedigt D.S. (Dyaran) Bansraj zijn proefschrift, getiteld: ‘The Principles of Private Equity: Ownership and Acquisitions'.

Een van de belangrijkste recente ontwikkelingen in de private equity market betreft de toename van leveraged buyouts waarin het portfolio bedrijf zogehete “follow-on” overnames doet. In totaal bestaat de helft van de huidige private equity deal market uit deze follow-ons. Echter, weten wij nog maar weinig wat de rol is van de private equity eigendomsstructuren op de overname activiteiten en operationale performance van private equity portfolio bedrijven.

Aan de ene kant, kunnen we verwachten dat de private equity eigendomsstructuren leiden tot een verbetering in de overnamekwaliteit, bijvoorbeeld door de versterkte governance structuur en verminderde principaal-agent problemen. Aan de andere kant, overnames zijn complex. Vaak worden ze zelfs gerelateerd aan integratie problemen en seriele acquisities in het bijzonder, worden juist frequent gerelateerd aan principaal-agent problemen. Dit proefschrift onderzoekt enkele vragen gerelateerd aan deze overname activiteiten. Welke initiele condities kunnen verklaren waarom private equity bedrijven seriele overname strategieen nastreven? Zijn buy-and-build strategieen een vorm van “window-dressing” of een aantrekkelijke manier om extra investeringen te doen? Welke unieke eigenschappen van de private equity eigendomsstructuur kunnen de overname-prestaties van PE-portfolio bedrijven verklaren?

De bevindingen in dit proefschrift onderschrijven de positieve kant van private equity investeringen. Private equity eigendomsstructuren zijn gerelateerd aan een toename van overnames en een verbetering in de operationele performance na het doen van een overname. Een deel van deze positieve verandering kan worden verklaard door de enorme ervaringen die private equity bedrijven hebben in het doen van overnames.

De beginselen van private equity betreffen de unieke eigendomstructuur en het doen van overnames. Ook in het nieuwe tijdperk van private equity investeringen, waar het draait om het behalen van groei via follow-on overnames, ondersteunen deze kernattributen de rol van private equity als belangrijke deal makers in de overname markt.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift in een klein gezelschap of online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen