Promotie F.G. (Fernando) França Pereira Albuquerque de Almeida

Op 28 oktober 2021 verdedigt F.G. França Pereira Albuquerque de Almeida zijn proefschrift, getiteld: ‘Economic Evaluation of Early Warning Systems for Chronic Disease Management’.
Promotor

Prof.dr. M.P.M.H. Rutten-van Mölken

Co-promotor

Dr. M.J. Al

Co-promotor

Dr. I. Corro Ramos

Datum
donderdag 28 okt 2021, 15:30 - 17:00
Type
Promotie
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

Op 28 oktober 2021 verdedigt F.G. França Pereira Albuquerque de Almeida zijn proefschrift, getiteld: ‘Economic Evaluation of Early Warning Systems for Chronic Disease Management’.

Het hoofddoel van deze thesis is onderzoek naar de methodologie die wordt gebruikt bij de economische evaluatie van systemen voor vroegtijdige signalering in de medische zorg voor chronische ziekten, met speciale aandacht voor de methoden voor beslissingsmodellen die in dit kader worden gebruikt. Gezien dat systemen voor vroegtijdige signalering, ongeacht de aandoening waarvoor ze worden gebruikt, gemeenschappelijk hebben dat ze zich richten op bewaking van de gezondheidstoestand van de patiënt via periodieke bepaling van individuele kenmerken van de patiënt – teneinde verslechtering van de gezondheidstoestand te zien aankomen en snelle klinische interventie te initiëren – is onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om een algemener beslissingsmodel voor beoordeling van de kosteneffectiviteit van systemen voor vroegtijdige signalering te ontwikkelen.
Een systematisch literatuuronderzoek onthulde dat gepubliceerde modellen enige variabiliteit vertoonden met betrekking tot hun algemene onderzoekskenmerken en dat ze over het algemeen een bevredigende methodologische kwaliteit vertoonden. De overweging en bespreking van eventuele concurrerende theorieën met betrekking tot modelstructuur en ziekteprogressie, identificatie van belangrijke parameters en het gebruik van de mening van deskundigen, en onzekerheidsanalyses werden echter geïdentificeerd als belangrijke gebieden voor verbetering bij de ontwikkeling van toekomstige beslissingsmodellen. De grootste bijdrage van dit proefschrift aan de methodologie die wordt gebruikt bij de economische evaluatie van vroegtijdige waarschuwingssystemen voor de behandeling van chronische ziekten, was de ontwikkeling en validatie van een simulatiemodel voor discrete gebeurtenissen dat in staat is om patiënten met hartfalen te modelleren en om rekening te houden met de impact van individuele patiëntkenmerken in hun gezondheidsresultaten. Met behulp van dit model ontdekten we dat telemonitoring thuis met toevoeging van een diagnostisch algoritme thuis telemonitoring uitgebreid domineerde en een incrementele kosten-effectiviteitsratio had van € 27.712 per voor kwaliteit gecorrigeerd levensjaar ten opzichte van de gebruikelijke zorg.

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Senaatszaal, 1e verdieping Erasmus Building, locatie campus Woudestein. De ceremonie zal exact om 15.30 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen