Promotie F.P.G. (Florian) Dubost

Promotor

Prof.dr. W.J. Niessen

Promotor

Prof.dr. M.W. Vernooij

Co-promotor

Dr. M. de Bruijne

Datum
vrijdag 8 mei 2020, 13:30 - 15:00
Type
Promotie
Voeg toe aan agenda

Op vrijdag 8 mei 2020 verdedigt F.P.G. Dubost zijn proefschrift, getiteld: ‘Artificial Intelligence with Light Supervision, Application to Neuroimaging’.

Recente ontwikkelingen in de kunstmatige intelligentie hebben ervoor gezorgd dat er grote successen zijn geboekt op het gebied van computer vision, het verwerken van natuurlijke taal en de medische beeldvorming. In veel gebieden presteert kunstmatige intelligentie al op hetzelfde niveau als de mens. Er zijn zelfs gevallen waarin de kunstmatige intelligentie taken beter kan uitvoeren dan de mens. In dit proefschrift heb ik methoden verder ontwikkeld uit een subdomein van kunstmatige intelligentie, namelijk convolutionele neurale netwerken. De nadruk ligt op de automatische analyse van magnetic resonance imaging (MRI) beelden van de hersenen. Ik richt me in het bijzonder op het reduceren van de kwantiteit en de kwaliteit van de annotaties die nodig zijn om robuuste modellen te trainen. Daarnaast heb ik nieuwe methoden ontwikkeld om het aantal verwijde perivasculaire ruimtes automatisch te meten, evenals de locatie.  Verwijde perivasculaire ruimtes, ook wel Virchow-Robin ruimtes genoemd, zijn structurele veranderingen in de hersenen. De voorgestelde methoden geven een telling en een lokalisatie van de verwijde perivasculaire ruimtes in vier hersengebieden, namelijk in het mesencephalon, de hippocampus, de basale ganglia en het centrum semiovale.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen