Promotie G.K. (Grace) Kaguthi

Promotor

Prof.dr. J.H. Richardus

Co-promotor

Dr. J.E.M. de Steenwinkel

Datum
vrijdag 3 jul 2020, 09:30 - 11:00
Type
Promotie
Voeg toe aan agenda

Op vrijdag 3 juli 2020 verdedigt G.K. Kaguthi haar proefschrift, getiteld: ‘New Tuberculosis Vaccine Trials in Infants: Design, diagnostics and trial site development’.

Tuberculose (TBC) is een groot probleem voor de volksgezondheid, waarbij de hoge morbiditeit en mortaliteit bij zuigelingen het probleem alleen maar groter maakt. Het enige erkende TBC-vaccin, BCG, biedt slechts gedeeltelijke bescherming tegen de pulmonale (long) vorm van de ziekte. Nieuwe TBC-vaccins met een betere werkzaamheid zijn dringend nodig als onderdeel van het arsenaal om TBC rond 2050 te kunnen elimineren. Om hier goed onderzoek naar te kunnen doen, is het essentieel om inzicht te hebben in de meest geschikte onderzoekspopulatie, schattingen van ziekte-incidentie, cohortretentie en mortaliteit van TBC in de te onderzoeken patiëntenpopulatie. Daarnaast zijn ook diagnostische overwegingen, zoals het nut van de thoraxfoto en de mogelijke rol van de niet-tuberculeuze mycobacteriën. Ten slotte zijn er praktische factoren in verband met de selectie en ontwikkeling van onderzoek sites met de vereiste studie-infrastructuur en expertise in landen waar TBC veel voorkomt. In dit proefschrift worden de ontwerp-factoren van nieuwe TBC-vaccintrials, diagnostische overwegingen en het proces van ontwikkeling van de onderzoek locatie besproken.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen