Promotie H. (Hui) Liu

Promotor

Prof.dr. A.B. Houtsmuller

Co-promotor

Dr. T.L.M. ten Hagen

Datum
donderdag 9 jul 2020, 13:30 - 15:00
Type
Promotie
Voeg toe aan agenda

Op donderdag 9 juli 2020 verdedigt H. Liu haar proefschrift, getiteld: ‘Potential Determinants in Malignancy Growth, Angiogenesis and Metastasis’.

Kanker, een opeenhoping van abnormale cellen met een ongecontroleerd fysiologisch gedrag, veroorzaakt wereldwijd miljoenen sterfgevallen. Het kankerfenotype is het resultaat van een combinatie van stimuli, inducerende en onderdrukkende factoren, signaaltransductieroutes en de daaruit voortvloeiende gebeurtenissen die een functienetwerk vormen. Daarom zal nog langdurig onderzoek nodig zijn om meer te weten komen over het ontstaan en de ontwikkeling van tumoren en om manieren te vinden om tumorprogressie te blokkeren of te remmen.

Het ontstaan en progressie van maligniteit is ingewikkeld door de combinatie van verschillende genetische veranderingen en routes die celgroei en -sterfte, differentiatie, migratie, invasie en interactie met de micro-omgeving van tumoren reguleren. In dit proefschrift hebben we fenotypische kenmerken gekoppeld aan genetische modulatoren bij melanoom en colorectaal carcinoom om potentiële intrinsieke aanjagers van tumorprogressie te vinden. Deze drijfveren kunnen dienen als doelwit of inspireren tot verdere ontwikkeling van therapeutische strategieën bij melanoom en colorectaal carcinoom. We beschreven ook een nieuw hulpmiddel om de dynamiek van hechtende cellen te onderzoeken, inclusief celinvasie in een driedimensionaal model. Dit model maakt kwantitatieve evaluatie van meerdere aspecten van celinvasie mogelijk en wordt beschouwd als een snelle en zeer reproduceerbare methode voor de ondersteuning van celbiologische studies.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen