Promotie I. (Ibtissam) Acem

Op weg naar gepersonaliseerde zorg voor patienten met weke delen sarcomen
Promotor
Prof.dr. C. Verhoef
Promotor
Prof.dr. M.A.J. van de Sande
Co-promotor
Dr. D.J. Grünhagen
Co-promotor
Dr. W.J. van Houdt
Datum
woensdag 29 mei 2024, 10:30 - 12:00
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op woensdag 29 mei 2024 verdedigt I. Acem het proefschrift met de titel: ‘Op weg naar gepersonaliseerde zorg voor patienten met weke delen sarcomen‘.

Korte samenvatting van het proefschrift:

In de afgelopen decennia heeft het kankeronderzoek een fundamentele verandering doorgemaakt, waarbij de nadruk is verschoven van het onderzoeken van de gelijkheid binnen een groep patiënten naar het erkennen van de diversiteit of variabiliteit in hoe kanker zich presenteert en welke klinische uitkomsten er zijn bij patiënten. Dit concept staat bekend als gepersonaliseerde geneeskunde. De basis van gepersonaliseerde geneeskunde ligt in het leveren van effectieve zorg voor elke individuele patiënt. In dit proefschrift dragen wij bij aan een meer gepersonaliseerde en op de patiënt afgestemde benadering in de behandeling van patiënten met weke delen sarcoom (STS), een zeldzame vorm van kanker. We hebben dit doel bereikt door verschillende voorspellingsinstrumenten te ontwikkelen en te valideren, en te onderzoeken hoe deze voorspellingsinstrumenten een rol kunnen spelen in het klinische besluitvormingsproces voor STS. De volgende drie hoofdvragen zijn in dit proefschrift behandeld:

1. DEEL I: Gegeven de huidige praktijk,
wat is de variatie in klinische presentatie en oncologische uitkomsten van patiënten met STS? Welke factoren beïnvloeden deze variatie in oncologische uitkomsten?
2. DEEL II: Hoe kunnen we patiënten met een verhoogd risico op ziekte beter identificeren en de oncologische uitkomsten bij patiënten met STS voorspellen?
3. DEEL III: Hoe kunnen voorspellingsinstrumenten een rol spelen in de klinische besluitvorming bij de behandeling van patiënten met STS?

Meer informatie

De openbare verdediging zal exact om 10.30 uur beginnen. De deuren zijn gesloten zodra de openbare verdediging start, laatkomers kunnen via de vierde verdieping toegang krijgen tot de zaal. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst zijn kinderen onder de leeftijd van 6 jaar niet toegestaan tijdens het eerste gedeelte van de ceremonie.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen