Promotie I. (Ilona) van Breugel

Promotor

Prof.dr. P.W.A. Scholten

Promotor

Prof.dr. V.J.J.M. Bekkers

Datum
donderdag 10 dec 2020, 13:30 - 15:00
Type
Promotie
Gesproken taal
English
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

Op donderdag 10 december 2020 verdedigt I. van Breugel haar proefschrift, getiteld: ‘Mainstreaming Integration Governance. Proxies and taboos in a contested policy context’.

Hoewel veel bestuurskundige studies zich richten op gedecentreerd beleid, beperken deze studies zich meestal tot het management en de coördinatie van gedecentreerd bestuur. Dit proefschrift gaat in op zowel de coördinatie als inhoud van gedecentreerd bestuur. Op basis van studies van integratiebeleid in verschillende nationale en lokale contexten illustreert dit proefschrift dat in een complexe en omstreden beleidscontext een gedecentreerde beleidsstrategie het risico draagt te verworden tot een ontwijkende strategie die beleidstaboes en dilemma's bestendigt.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift in een klein gezelschap of online verdedigen.

Gerelateerde content

Terwijl het debat over integratie verhardt, kalft het beleid steeds verder af

Gedecentreerd beleid wordt gezien als antwoord op het besturen van complexe problemen, maar Ilona van Breugel's onderzoek laat zien dat dit bij integratie juist…

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen