Promotie I. (Yannis) Kerkemezos

Promotor

Prof.dr. H.P.G. Pennings

Co-promotor

Dr. B. Karreman

Datum
vrijdag 13 dec 2019, 09:30 - 11:00
Type
Promotie
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

Op vrijdag 13 december 2019 verdedigt I. Kerkemezos zijn proefschrift, getiteld: ‘On the Dynamics of (Anti)competitive Behaviour in the Airline Industry’.

Dit proefschrift bestaat uit drie empirische studies die de relatie onderzoeken tussen verschillende vormen van concurrentie en prijsvariatie in de luchtvaartindustrie. Het primaire doel van dit onderzoek is om het concept van concurrentie empirisch te onderscheiden van marktstructuur, waarbij marktstructuur vaak wordt opgevat als een combinatie van het aantal bedrijven in een markt en hun relatieve marktaandeel of dominantie. De empirische studies passen inzichten uit de theorie van imperfecte concurrentie toe om te verklaren hoe bedrijven strategisch omgaan met marktrivaliteit en om een nieuwe concurrentiemaat te ontwikkelen die gebruikt kan worden om de intensiteit van concurrentie op prijzen te bestuderen. Dit proefschrift richt zich tevens op het analyseren van bedrijfsstrategien gericht op concurrentiebeperking en het behouden of uitbreiden van marktdominantie. Derhalve wordt in dit proefschrift de dynamiek van zowel competitief als mogelijk anticompetitief gedrag in de luchtvaartindustrie bestudeerd. 

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Senaatszaal, 1e verdieping Erasmus Building, Campus Woudestein. De ceremonie zal exact om 09.30 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen