Promotie I.M. (Ivo) Wagensveld

Promotor

Prof.dr. M.G.M. Hunink

Co-promotor

Dr. A.C. Weustink

Co-promotor

Prof.dr. J.W. Oosterhuis

Datum
woensdag 4 mrt 2020, 11:30 - 13:00
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op woensdag 4 maart 2020 verdedigt I.M. Wagensveld zijn proefschrift, getiteld: ‘Hospital Implementation and Acceptance of Minimally Invasive Autopsy’.

Obducties worden gedaan om bij overledenen de doodsoorzaak vast te stellen en eventuele andere diagnoses op te sporen die bij het leven niet ontdekt waren. Obductie is een vorm van kwaliteitscontrole, en speelt een belangrijke rol bij onderwijs en wetenschap. Ondanks dit nut van de obductie daalt het obductiepercentage over de hele wereld gestaag sinds halverwege de vorige eeuw. Tegenwoordig wordt bij slechts 5-10 procent van de patiënten die in het ziekenhuis overlijden een obductie gedaan. Een reden voor deze daling is de weerstand die de obductie oproept bij nabestaanden en artsen vanwege het invasieve karakter van de procedure. Om de frequentie van postmortaal onderzoek te stimuleren hebben we een minimaal invasieve autopsie (MIA) procedure geïntroduceerd in het Erasmus Medisch Centrum. De MIA bestaat uit een MRI- en CT-scan en CT-geleide biopten. In dit proefschrift beschrijf ik de validatie en het onderzoek naar implementatie en acceptatie van deze MIA-procedure. 

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Prof. Andries Queridozaal, 3e verdieping Onderwijscentrum, Erasmus MC. De ceremonie zal exact om 11.30 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen