Promotie J. (Jannette) Pirzadian

VIM-positieve Pseudomonas aeruginosa hoog-risico klonen en de ziekenhuisomgeving
Promotor
Prof.dr. M.C. Vos
Co-promotor
Dr. J.A. Severin
Datum
woensdag 13 dec 2023, 13:00 - 14:30
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

J. Pirzadian verdedigt haar proefschrift op woensdag 13 december 2023, getiteld: ’VIM-positieve Pseudomonas aeruginosa hoog-risico klonen en de ziekenhuisomgeving‘.

Hieronder volgt een korte samenvatting over het proefschrift:

Pseudomonas aeruginosa is een van de meest voorkomende bacteriën die infecties veroorzaken in ziekenhuizen. De infecties zijn ernstig en moeilijk te behandelen, omdat P. aeruginosa resistent is tegen bepaalde antibiotische therapieën. P. aeruginosa kan ook in de ziekenhuisomgeving worden aangetroffen, voornamelijk in vochtige gebieden zoals wastafelafvoeren, waar het hardnekkige reservoirs kan vormen die onmogelijk goed schoon te maken zijn. Dit proefschrift richt zich op antibioticaresistente P. aeruginosa, waarbij eerst wordt onderzocht hoe het onopgemerkt is verspreid binnen veel ziekenhuizen in Nederland. Vervolgens richt dit proefschrift zich op het Erasmus MC om de overleving van P. aeruginosa in de ziekenhuisomgeving te bestuderen, zijn vermogen om te voorkomen dat het wordt gedood door desinfectiemiddelen, en mogelijke transmissieroutes. Er worden strategieën voorgesteld voor veilige omgang met wastafelafvoeren, en er worden wijzigingen in het ontwerp van de wastafel voorgesteld om spatten te voorkomen, waardoor de hoeveelheid P. aeruginosa die op oppervlakken buiten de wastafel terechtkomt, wordt beperkt. Door het gedrag en het succes van antibioticaresistente P. aeruginosa in de ziekenhuisomgeving beter te begrijpen, kunnen we de weg effenen voor veiligere patiëntruimtes in ziekenhuizen.

Meer informatie

De openbare verdediging zal exact om 13.00 uur beginnen. De deuren zijn gesloten zodra de openbare verdediging start, laatkomers kunnen via de vierde verdieping toegang krijgen tot de zaal. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Er is aan kandidaat een livestreamlink verstrekt.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen