Promotie J. (Jian) Jiang

Op 11 november 2021 verdedigt J. Jiang zijn proefschrift, getiteld: ‘Vulnerabilities, Cybersecurity, and the Role of Law and Regulation herein’.
Promotor

Prof.dr. N.J. Philipsen

Promotor

Prof.dr. E. Salzberger

Datum
donderdag 11 nov 2021, 10:30 - 12:00
Type
Promotie
Spatie
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

Op 11 november 2021 verdedigt J. Jiang zijn proefschrift, getiteld: ‘Vulnerabilities, Cybersecurity, and the Role of Law and Regulation herein’.

Vandaag de dag is het niet moeilijk om beelden op te roepen van gehackte energiecentrales, op afstand gekaapte publieke transportsystemen, etc. Door gebruik te maken van verborgen kwetsbaarheden, plunderen hackers bedrijfsgeheimen, stelen zij digitale consumentengegevens en proberen zij onopvallend de wereld om te vormen. De meeste mensen zijn zich niet bewust van de softwarekwetsbaarheden. Softwareverkopers zullen de onvolkomenheden in hun producten waarschijnlijk niet publiekelijk bespreken en de verwante markten van kwetsbaarheden zijn vaak ondoorgrondelijk. Deze thesis wil haar lezers laten kennismaken met een gestructureerde discussie en analyse van softwarekwetsbaarheden in relatie tot de uitdagingen van cyberaanvallen. 

Deze thesis focust op een analyse van softwarekwetsbaarheden en hun relevantie voor cybersecurity vanuit een economisch perspectief en bespreekt de rol van wet- en regelgeving, ontworpen om de problemen van kwetsbaarheden en cybersecurity aan te pakken met behulp van een rechtseconomische benadering.

De openbare verdediging zal online plaatsvinden in de Senaatszaal, 1e verdieping Erasmus Building, locatie campus Woudestein. De ceremonie zal exact om 10.30 uur beginnen. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen