Promotie J. (Jiaye) Liu

Promotor

Prof. dr. M.P. Peppelenbosch

Promotor

Dr. Q. Pan

Datum
dinsdag 15 dec 2020, 09:30 - 11:00
Type
Promotie
Gesproken taal
English
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op dinsdag 15 december 2020 verdedigt J.Liu zijn proefschrift, getiteld: ‘Viral Hepatitis and Fatty Liver Disease in Liver Cancer: Two sides of the coin’.

In dit proefschrift heb ik me gefocust op diverse maar tot op zekere hoogte gerelateerde leverziekten. Een gemeenschappelijke noemer zou kunnen zijn dat ze ofwel vatbaar zijn voor of kanker van de lever vormen. Leverkanker, die voornamelijk de ziekte-entiteiten cholangiocarcinoom (CCA) en hepatocellulair carcinoom (HCC) omvat, vertoont een snelle toename bij een toch al hoge incidentie en daarom is leverkanker een lid geworden van de groep van meest voorkomende soorten kanker wereldwijd. Gezien de ontoereikendheid van de huidige opties met betrekking tot klinische behandeling, is het niet verwonderlijk op te merken dat leverkanker een van de meest voorkomende oorzaken van oncologische sterfte is en als gevolg daarvan wordt deze groep ziekten beschouwd als een belangrijke mondiale volksgezondheid. uitdaging. Vooruitgang met betrekking tot betere therapeutische opties is frustrerend onvoldoende en traag. Het oeuvre in dit proefschrift is gestart vanuit het idee dat verbeterde preventie en behandeling van leverkanker een beter begrip vereist van niet alleen de moleculaire en cellulaire factoren die de start ervan bepalen en die het succes van de behandeling bepalen, inclusief bijwerkingen, maar ook de epidemiologische factoren nosidynamics (temporele veranderingen in de incidentie van ziekten). In dit opzicht moet er rekening mee worden gehouden dat sommige ontstekingsaandoeningen zoals hepatitis C-virus (HCV) -infectie, hepatitis E-virus (HEV) of leververvetting vatbaar maken voor de ontwikkeling van kanker. Zo heb ik me ertoe verbonden een zoektocht te beginnen om een ​​beter begrip te krijgen van ontstekingsziekten in de lever. De voorgaande hoofdstukken hebben de vruchten van al deze inspanningen beschreven, terwijl ik in de huidige discussie ernaar streef om deze resultaten samen te vatten en de belangrijkste ontdekkingen te bespreken die zijn gedaan in het licht van de huidige biomedische literatuur.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift in een klein gezelschap of online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen