Promotie J. (Johan) Brugmans

Promotor

Prof.dr. S.J. Magala

Promotor

Prof.dr. L.C.P.M. Meijs

Datum
donderdag 2 jul 2020, 09:30 - 11:00
Type
Promotie
Voeg toe aan agenda

J. Brugmans verdedigt zijn proefschrift, getiteld: ‘Revitalising Disclosure: A grounded theory of changing beliefs about disclosure in mental health’.

Nabijheid bij patiënten in de hulpverlening is essentieel, maar wel met bepaalde restricties. Het is duidelijk dat zorgprofessionals een professionele afstand dienen te bewaren ten opzichte van de patiënt. Persoonlijke ervaringen horen niet thuis op de werkvloer; een objectieve houding past het beste bij patiënten. Deze aanname hangt samen met het biomedisch model dat nog steeds dominant is in de psychiatrie. Sinds enkele jaren (circa 2009) staat ervaringsdeskundigheid op de agenda van veel organisaties in de geestelijke gezondheidszorg. De zogenaamde expert door educatie ontmoet de expert door ervaring. Wat er gebeurt gedurende de interactie tussen de expert in educatie en de expert door ervaring is onderzocht in twee ggz organisaties in Nederland. Het resultaat is de nieuwe theorie Revitalising Disclosure. Deze theorie beschrijft en voorspelt het gedrag van professionals in dit onderzochte gebied. Revitalising Disclosure gaat over het veranderen van overtuigingen betreffende onthulling.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen