Promotie J. (Jun) Liu

Promotor

Prof.dr.ir. C.M. van Duijn

Co-promotor

Dr. A. Demirkan

Datum
vrijdag 17 jan 2020, 13:30 - 15:00
Type
Promotie
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

Op vrijdag 17 januari 2020  verdedigt J. Liu haar proefschrift, getiteld: ‘Integration of Multi-Omics in Type 2 Diabetes and Related Disorders Research’.

Een aanzienlijke sterfte- en invaliditeitslast wereldwijd wordt veroorzaakt door diabetes en de complicaties ervan, waaronder hart- en vaatziekten, retinopathie, nefropathie en neuropathie. Van de diabetespatiënten heeft 90-95% diabetes type 2 (T2D), dat leeftijdsgebonden is en wordt bepaald door een combinatie van genetische, epigenetische en omgevingsfactoren, waaronder overgewicht, obesitas, voeding, fysieke activiteit, roken en andere factoren . Ondertussen is T2D ook in hoge mate gelijktijdig aanwezig met de componenten van het metabool syndroom, waaronder hoge bloeddruk, lipidedyslipidemie en abdominale obesitas. De moleculaire processen en routes die ten grondslag liggen aan T2D en deze gerelateerde risicofactoren en de endofenotypen ervan zijn echter nog steeds niet duidelijk. Het begrijpen van de pathofysiologie van T2D en glycemische eigenschappen kan de preventie- en behandelingsstrategieën helpen vergemakkelijken. In dit proefschrift probeer ik nieuwe inzichten te verschaffen in de pathofysiologie van T2D door verschillende omics-benaderingen en integratie van multi-omics, met de nadruk op genomics, epigenomics en metabolomics.

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Senaatszaal, 1e verdieping Erasmus Building, Campus Woudestein. De ceremonie zal exact om 13.30uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen