Promotie J.A. (Jan) van der Voet

De positie van de meniscus in gonartrose
Promotor
Prof. dr. S.M.A. Bierma-Zeinstra
Promotor
Prof. dr. E.H.G. Oei
Co-promotor
Dr. J. Runhaar
Co-promotor
Dr. D. Vroegindeweij
Datum
donderdag 7 mrt 2024, 10:30 - 12:00
Type
Promotie
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

Op donderdag 7 maart 2024 verdedigt J.A. van der Voet het proefschrift met de titel: ‘De positie van de meniscus in gonartrose‘.

Korte samenvatting van het proefschrift:

Meniscus extrusie wordt vaak gezien in knieën met artrose, maar lange tijd was het niet duidelijk of het ontstaan van artrose vooraf wordt gegaan door verplaatsing van de meniscus en derhalve als een risicofactor kan worden beschouwd, of dat de extrusie een gevolg is van het degeneratieve proces. Opheldering van dit dilemma was het primaire doel van dit proefschrift. In Deel I werd verder de relatie onderzocht tussen baseline meniscus volume, veranderingen in meniscus volume en het samenspel tussen meniscus volume en extrusie met de incidentie van gonartrose. In Deel II werd gepoogd factoren te identificeren die geassocieerd zijn met meniscus extrusie, welke mogelijkerwijs gebruikt kunnen worden voor de preventie van extrusie en daarmee de ontwikkeling en progressie van artrose.

Meer informatie

De openbare verdediging zal exact om 10.30 uur beginnen. De deuren zijn gesloten zodra de openbare verdediging start, laatkomers kunnen eventueel op het scherm buiten meekijken. Er is geen mogelijkheid tot toelating tijdens het eerste gedeelte van de ceremonie. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen