Promotie J.L. (Joyce) Benner

Promotor

Prof.dr. H.J. Stam

Co-promotor

Dr. M.E. Roebroeck

Co-promotor

Dr. S.R. Hilberink

Datum
woensdag 8 jan 2020, 13:30 - 15:00
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op woensdag 8 januari 2020 verdedigt J.L. Benner haar proefschrift, getiteld: ‘Consequences of Aging with Cerebral Palsy. Core outcomes of Health, Activities and Participation’.

Dit proefschrift richt zich op de gevolgen van ouder worden met cerebrale parese (CP) en op het meten van uitkomsten op het gebied van functioneren en gezondheid in deze populatie. In het eerste deel (Hoofdstukken 2+5) wordt het niveau en het langetermijn beloop van functioneren en gezondheid bij volwassenen met CP beschreven, waarvoor de Internationale classificatie van het menselijk functioneren (ICF) werd gebruikt. Ditzelfde raamwerk werd gebruikt om de uitkomsten te beschrijven die sinds 2000 het meest zijn onderzocht bij volwassenen met CP. Hiermee konden de belangrijkste uitkomsten voor deze populatie worden bepaald vanuit het perspectief van onderzoekers. Het laatste deel (Hoofdstukken 6+7) focust zich op meetinstrumenten voor een specifieke set van uitkomsten, namelijk risicofactoren voor cardiometabole aandoeningen; secundaire aandoeningen waarvoor mensen met CP een verhoogd risico hebben. De resultaten van dit proefschrift kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van systematische follow-up van volwassenen met CP, waarbij de belangrijkste uitkomsten op het gebied van functioneren en gezondheid worden gemonitord en behandeld. Dit kan ons uiteindelijk in staat stellen om passende interventies en preventiestrategieën te ontwerpen voor mensen die ouder worden met CP.

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Prof. Andries Queridozaal, 3e verdieping Onderwijscentrum, Erasmus MC. De ceremonie zal exact om 13.30 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen