Promotie J.M. (Jackie) Poos

Clinical Insights into Frontotemporal Dementia
Promotor

Prof.dr. J.C. van Swieten

Co-promotor

Dr. E. van den Berg

Co-promotor

Dr. J.M. Papma

Datum
vrijdag 2 sep 2022, 10:30 - 12:00
Type
Promotie
Spatie
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

Op vrijdag 2 September 2022 verdedigt J.M. Poos haar proefschrift, getiteld: ‘Clinical Insights into Frontotemporal Dementia. A neuropsychological perspective on disease onset and progression’.

Proefschrift in het kort:

In dit proefschrift heb ik  veranderingen in cognitie en hersenvolume gedurende het ziektebeloop van verschillende erfelijke vormen van frontotemporale dementie (FTD) in kaart gebracht, presenteer ik nieuwe cognitieve instrumenten die de diagnostiek omtrent FTD kunnen verbeteren, en evalueer ik een psychosociale interventie voor het verlagen van angst en depressieve gevoelens in de presymptomatische fase van FTD. Op basis van mijn resultaten doe ik aanbevelingen over het gebruik van sensitieve cognitieve maten ten behoeve van het verbeteren van de diagnostiek, en als uitkomstmaat in opkomende klinische trials voor FTD.

Meer informatie

De openbare verdediging zal exact om 10.30 uur beginnen. De deuren zijn gesloten zodra de openbare verdediging start, laatkomers kunnen eventueel op het scherm buiten meekijken. Er is geen mogelijkheid tot toelating tijdens het eerste gedeelte van de ceremonie. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Er is aan kandidaat een livestreamlink verstrekt.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen