Promotie K. (Kaveh) Azadeh

Promotor

Prof.dr.ir. M.B.M. de Koster

Co-promotor

Dr. D. Roy

Datum
vrijdag 26 feb 2021, 13:00 - 14:30
Type
Promotie
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

Op vrijdag 26 februari 2021 verdedigt K. Azadeh zijn proefschrift, getiteld: ‘Robotized Warehouses - Design and Performance Analysis’.

Magazijnautomatisering vereist een aanzienlijke schaalgrootte en een langetermijnvisie, aangezien de investeringen pas op middellange en langere termijn terugverdiend kunnen worden. Bovendien is er geen one-size-fits-all oplossing voor magazijnautomatisering en moet, afhankelijk van het type magazijn en zijn positie binnen de supply chain, een andere automatisering worden overwogen. Het merendeel van het magazijnonderzoek richt zich nog steeds op conventionele opslag- en orderverzamelmethoden. Vanwege de snelle systeemontwikkelingen is het tijd voor een update, aangezien de nieuwe technologieën nieuwe en interessante onderzoeksmogelijkheden hebben geboden. Daarom structureren we in hoofdstuk 2 de nieuwste geautomatiseerde technologieën en geven we een overzicht van deze technologieën en het onderzoek. We bekijken ook de gebruikte modelleertechnieken en de onderzoeksmogelijkheden die ze bieden. Hoofdstuk 3 behandelt zogenaamde verticale gerobotiseerde opslag- en uitslagsystemen, een opkomende robottechnologie voor e-commerce-magazijnen. We bouwen een raamwerk om de prestaties van het systeem te analyseren en te optimaliseren. We vergelijken ook de effecten van verschillende robotblokkeerprotocollen op de systeemdoorzet. Tot slot vergelijken we de operationele kosten van de verticale en traditionele horizontale shuttlesystemen. De resultaten laten zien dat het verticale systeem in bijna alle scenario’s een vergelijkbare of grotere systeemdoorzet oplevert met lagere operationele kosten in vergelijking met het horizontale systeem. In hoofdstuk 4 worden systemen onderzocht waarin robots samenwerken met een menselijke picker voor een efficiënte verzameling van orders door de niet-productieve looptijd van de orderpicker te verkorten. We onderzoeken in het bijzonder hoe hogere pickprestaties kunnen worden bereikt door dynamisch te schakelen tussen verschillende pickstrategieën. De resultaten laten zien dat een beleid van dynamisch schakelen (Dynamic Switching) de operationele kosten tot 7 procent kan verlagen. Deze kostenbesparingen nemen echter af naarmate het aantal robots per orderpicker toeneemt.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of in de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift in een klein gezelschap of online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen