Promotie L.J.C. (Laura) Kranenburg - van Koppen

Times Change: How to train future medical specialists to become skilled communicators
Promotor

Prof. dr. J.M.W. Hazes

Promotor

Prof. dr. W.W. van den Broek

Co-promotor

Dr. M.E.W. Dankbaar

Datum
woensdag 6 jul 2022, 13:00 - 14:30
Type
Promotie
Spatie
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op woensdag 6 Juli 2022 verdedigt L.J.C. Kranenburg- van Koppen haar proefschrift, getiteld: ‘Times Change: How to train future medical specialists to become skilled communicators’.

Proefschrift in het kort:

De onderzoeksvraag van dit proefschrift luidt: hoe kan de training van communicatieve vaardigheden worden verbeterd voor toekomstige artsen? Hierbij heb gekeken naar de training van communicatieve vaardigheden bij de behandeling van chronische ziektes en bij de behandeling van zeldzame ziektebeelden. Binnen de reumatologie worden patiënten behandeld met chronische ziekten. Niet alleen de ziekte kan veranderen in de loop van de tijd, maar ook de patiënt zelf. Arts en patiënt bepalen samen hoe de behandeling eruit ziet. Hoe leren toekomstige reumatologen hier het gesprek over aan te gaan? En hoe zit het met het aanleren van ‘Samen Beslissen’?
 
Om inzicht te krijgen in het trainen van communicatieve vaardigheden voor zeldzame ziektebeelden heb ik onderzoek gedaan naar een subspecialisatie van de kinderendocrinologie, gericht op differences or disorders of sex development (DSD). De zorg voor patiënten met DSD en hun ouders wordt gekarakteriseerd door zeer veel lange en korte termijn uitdagingen. Dit vereist goede communicatieve vaardigheden. Hoe kan e-learning worden ingezet voor het aanleren van communicatieve vaardigheden bij het behandelen van deze zeldzame ziektebeelden?

Meer informatie

De openbare verdediging zal exact om 13.00 uur beginnen. De deuren zijn gesloten zodra de openbare verdediging start, laatkomers kunnen via de vierde verdieping toegang krijgen tot de zaal. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Er is aan kandidaat een livestreamlink verstrekt.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen