Promotie L.J.C. (Laurens) van Zandvoort

Promotor

Prof. dr. F. Zijlstra

Co-promotor

Dr. J. Daemen

Datum
dinsdag 24 nov 2020, 15:30 - 17:00
Type
Promotie
Gesproken taal
Dutch
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op dinsdag 24 november 2020 verdedigt L.J.C. (Laurens) van Zandvoort zijn proefschrift, getiteld: ‘Improving Percutaneous Coronary Intervention using Post Procedural Physiology and Intravascular Imaging'.

Fysiologische metingen en intravasculaire beeldvorming om te helpen bij een percutane coronaire interventie blijken een excellente methode om de status van een kransslagader te evalueren. Desondanks wordt na het plaatsen van een stent, hier in de dagelijkse praktijk nog weinig gebruik van gemaakt. In dit proefschrift motiveren we hoe men conventionele methodes, zoals FFR en intravasculaire beeldvorming, kan gebruiken na een procedure om zo de klinische uitkomsten voor patiënten te verbeteren.
Tegelijkertijd zijn er nieuwe modaliteiten in ontwikkeling die de interventie cardioloog een simpelere en snellere methode geven om te bepalen of een kransslagader vernauwing hemodynamisch significant is. In dit proefschrift genereren we meer bewijs voor het gebruik van de op kwantitatieve angiografie gebaseerde vFFR en onze eigen versie van iFR: dPR. 
Tot slot geven we meer inzicht in de in-vivo plaque en trombus kwetsbaarheid door het kwantitatief meten van polariteit met een standaard OFDI katheter. De polariteit karakteristieken bieden een unieke mogelijkheid om intravasculair inzicht te krijgen in de samenstelling van kransslagader plaque, consistent met ons huidige denkbeeld over plaque en trombus progressie en destabilisatie.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift in een klein gezelschap of online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen