Promotie M. (Marcella) Spoor

Professor

Prof.dr. M.A. Frens

Co-promotor

Dr. J.N. van der Geest

Datum
woensdag 22 jan 2020, 11:30 - 13:00
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op woensdag 22 januari 2020 verdedigt M. Spoor haar proefschrift, getiteld: ‘Measuring Compensatory Eye Movements to Assess Sensory and Learning Properties’.

Dit proefschrift gaat over het meten van compensatoire oogbewegingen om de sensorische en leer eigenschappen van mens en muis te beoordelen. In Hoofdstuk 1 wordt een aantal van de sleutelelementen van zien en van leren, die ten grondslag liggen aan het proefschrift geïntroduceerd en wordt een overzicht van de rest van het proefschrift gegeven. In Hoofdstuk 2 hebben we onderzocht hoe menselijke compensatoire oogbewegingen worden beïnvloed door stimuluscontrast en spatiële frequentie en door aberraties in centrale gezichtsscherpte als gevolg van refractiefouten. In Hoofdstuk 3 hebben we het gehoor en het gezichtsvermogen onderzocht in Ercc1δ / - mutant muizen, die deficiënt zijn in DNA-herstel van helix-distorting DNA-laesies en interstrand DNA crosslinks, om te onderzoeken of DNA-beschadiging kan bijdragen aan leeftijdsgebonden gehoor- en gezichtsverlies. In Hoofdstuk 4 screenden we wildtype muizen met diverse pigmentatie op oculomotor afwijkingen om zo een mogelijk muismodel voor Infantile Nystagmus Syndrome (INS) te identificeren. In Hoofdstuk 5 onderzochten we de effecten van anodale gelijkstroomstimulatie (Direct Current Stimulation, DCS) van het cerebellum. In Hoofdstuk 6 hebben we de gedragseffecten van omgevingsverrijking op contrastgevoeligheid, reflexieve oogbewegingen en oculomotorisch leren gemeten bij muizen die gedurende 3 weken in een verrijkte omgeving werden gehuisvest.

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Prof. Andries Queridozaal, 3e verdieping Onderwijscentrum, Erasmus MC. De ceremonie zal exact om 11.30 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen