Promotie M. (Min) Xu

Promotor

Prof.dr. S.L. Reijnders

Co-promotor

Dr. S. Kim

Datum
donderdag 9 apr 2020, 15:30 - 17:00
Type
Promotie
Voeg toe aan agenda

Op donderdag 9 april 2020 verdedigt M. Xu haar proefschrift, getiteld: ‘Getting Close to the Media World: An ethnographic analysis of everyday encounters with the film industry in contemporary China’.

Dit proefschrift is geschreven om meerdere perspectieven over ontmoetingen tussen gewone mensen en mensen in de filmindustrie te beschrijven. Hierbij wordt de focus vooral op media ontmoetingen in China gelegd. Het stelt de volgende hoofdonderzoeksvraag: Wat is de rol en de significantie van ‘onbemiddelde’ ontmoetingen met de media wereld in de huidige Chinese samenleving? Dit proefschrift onderzoekt niet alleen hoe deze media ontmoetingen georganiseerd en ervaren worden, maar ook de verdere impact van dit fenomeen. Waarom is de focus gelegd op China? De Chinese filmindustrie kende het afgelopen decennium een enorme groei en naar verwachting zal deze markt de meeste omzet maken en de meeste kijkcijfers hebben vóór het einde van 2020 (Deloitte, 2017). Bovendien zijn de kansen voor het Chinese publiek om mensen uit de media face-toface tegen te komen erg vergroot de laatste vijf jaar. Ondanks de invloed en populariteit van deze studies worden media ontmoetingen niet vaak onderzocht binnen de Chinese media studies. Door het fenomeen media ontmoetingen in China te begrijpen kan deze groeiende filmindustrie vanaf een uniek perspectief gezien worden.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen