Promotie M.J. (Jose) Nederhand

Promotor

Prof.dr. E.H. Klijn

Promotor

Prof.dr. M. van der Steen

Datum
vrijdag 6 dec 2019, 13:30 - 15:00
Type
Promotie
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

Op vrijdag 6 december 2019 verdedigt M.J. Nederhand haar proefschrift, getiteld: ‘The Governance of Self-Organization. Analyzing the governance relationship between municipalities and community-based collectives’.

Dit proefschrift focust op het sturen van zelforganisastie - een onderwerp dat de afgelopen jaren veel politieke en maatschappelijke aandacht heeft gekregen.  Zelforganisatie zou namelijk een belangrijke rol kunnen spelen in het behoud van betaalbare en effectieve community services. Alhoewel zelforgansiatie door overheden belangrijk wordt gevonden heeft onderzoek uitgewezen dat veel burgercollectieven (als vorm van zelforgansiatie) problemen ondervinden in hun functioneren (mede als het gevolg van overheidssturing). Dit proefschrift levert een bijdrage aan het begrijpen van de effecten van het sturen van zelforgansiatie door de vraag te beantwoorden: hoe moeten gemeenten burgercollectieven aansturen om hun prestatie te waarborgen?

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Senaatszaal, 1e verdieping Erasmus Building, Campus Woudestein. De ceremonie zal exact om 13.30 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Gerelateerde content

Het sturen van zelforganisatie: een politieke aangelegenheid?

Bestuurskundige en sociologe José Nederhand verdedigt op vrijdag 6 december haar proefschrift ‘The Governance of Self-Organization’.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen