Promotie M.K. (Meertien) Sijpkens

Promotor

Prof.dr. E.A.P. Steegers

Co-promotor

Dr. A.N. Schonewille- Rosman

Datum
woensdag 29 jan 2020, 15:30 - 17:00
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op woensdag 29 januari 2020 verdedigt M.K. Sijpkens haar proefschrift, getiteld: ‘Preconception Care and Interconception Care. Evaluating and advancing implementation’.

Het doel van dit proefschrift is het evalueren en bevorderen van de implementatie van preconceptiezorg in eerstelijnszorg, aangezien preconceptiezorg nog steeds een onbekende vorm van preventie is. Verschillende mogelijkheden om het aanbod en gebruik van preconceptiezorg te verbeteren zijn bestudeerd in twee opeenvolgende nationale programma's, genaamd Healthy Pregnancy 4 All (HP4All) 1 en 2. In community-based interventiestudies hebben we de promotie van preconceptiezorg door gemeenten, huisartsen, de jeugdgezondheidszorg (consultatiebureaus) en gezondheidsvoorlichters georganiseerd en geëvalueerd, evenals het positieve effect van preconceptiezorgconsulten door huisartsen en verloskundigen op bijvoorbeeld foliumzuursuppletie. In kwalitatieve studies met vrouwen en zorgverleners hebben we factoren onderzocht die de implementatie van preconceptiezorg en interconceptiezorg beïnvloeden. De resultaten suggereren dat een uitgebreide voorlichtingscampagne en een proactief aanbod van preconceptiezorg, inclusief informatie over vruchtbaarheid, de voorbereiding op zwangerschap zouden kunnen stimuleren om zo de kansen op een gezonde zwangerschap te vergroten.

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Prof. Andries Queridozaal, 3e verdieping Onderwijscentrum, Erasmus MC. De ceremonie zal exact om 15.30 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen