Promotie N. (Nadia) Rbia

Promotor

Prof.dr. S.E.R. Hovius

Co-promotor

Dr. T.H.J. Nijhuis

Datum
vrijdag 6 dec 2019, 09:30 - 11:00
Type
Promotie
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

Op vrijdag 6 december 2019 verdedigt N. Rbia haar proefschrift, getiteld: ‘Stem Cells in Nerve Reconstruction: Hype, hope or reality?’

Het overkoepelende doel van dit proefschrift was om de resultaten na zenuwreconstructie verder te verbeteren door het herstel met de zenuw allograft te individualiseren met de toevoeging van uit vetcellen verkregen stamcellen. Eerst is een overzicht gegeven van de huidige uitkomsten na zenuwreconstructie. Hierna wordt in 4 hoofdstukken resultaten beschreven van studies waarin uit vet weefsel verkregen stamcellen worden toegevoegd aan de gedecellularizeerde zenuw allograft en het mechanisme achter het voorgestelde gunstige effect van de cel therapie door zowel de in-vitro kenmerken op humaan weefsel, evenals de in vivo kenmerken in een rat-model te evalueren. Verder werd een eenvoudige techniek ontwikkeld en gevalideerd om stamcellen op de zenuw allograft te brengen in een optimale tijdsduur. De interactie tussen stamcellen en zenuw allograft werd onderzocht alsook de in-vivo distributie en overleving van de stamcellen die aangebracht zijn op een zenuw allograft. Tot slot hebben we ons gericht op het evalueren van de moleculaire mechanismen die ten grondslag liggen aan zenuwherstel met een met autologe ongedifferentieerde uit vet weefsel verkregen stamcellen bezaaide zenuw allograft en deze vergeleken met allografts zonder stamcellen en autograft reconstructies.

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Senaatszaal, 1e verdieping Erasmus Building, Campus Woudestein. De ceremonie zal exact om 09.30 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen