Promotie N. (Nahid) El-Faquir

Clinical Application of Patient-Specific Computer Simulation and Advanced Imaging in TAVI
Promotor

Prof.dr. P.P.T. de Jaegere

Promotor

Prof.dr. N.M.D.A. Van Mieghem

Co-promotor

Dr. M.J. Lenzen

Co-promotor

Dr.ing. N. Bruining

Datum
dinsdag 18 jan 2022, 10:30 - 12:00
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op 18 januari 2022 verdedigt N. El-Faquir haar proefschrift, getiteld: ‘Clinical Application of Patient-Specific Computer Simulation and Advanced Imaging in TAVI’.

Percutane aortaklepimplantatie (TAVI) is een behandeling die steeds meer wordt toegepast bij patiënten met een ernstige aortaklepstenose ongeacht het operatie risico en zal naar verwachting de voorkeurs behandeling worden. In de loop der jaren zijn de uitkomsten na TAVI verbeterd o.a. dankzij een geoptimaliseerde patiënten selectie en ervaring van de operateur. In dit proefschrift is daarom de hypothese gesteld dat de interactie tussen de biologische aortaklep prothese en het omringende weefsel van de patiënt een dominante rol zal gaan spelen in de uitkomsten. Vanwege de beschikbaarheid van verschillende klep prothesen (typen en maten) en de anatomische variabiliteit vergt het selecteren van de juiste klep prothese bij iedere patiënt specifieke aandacht. Pre procedurele computer simulatie en geavanceerde beeldvormingstechnieken gebaseerd op de anatomie, fysische en biomechanische eigenschappen van de prothese en de ontvanger kunnen hier een rol in spelen. In dit proefschrift is de klinische toepassing van computer simulatie en geavanceerde beeldvormingstechnieken onderzocht in TAVI.

De promoties vinden niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats. Er is aan kandidaat een livestreamlink verstrekt. De ceremonie zal exact om 10.30 uur beginnen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen