Promotie N. (Nermima) Buljubašić

Op woensdag 29 januari 2020 verdedigt N. Buljubašić haar proefschrift, getiteld: ‘Dynamic Aspects of Associations in Coronary Artery Disease: From Intracoronary Imaging to Blood Biomarkers’.
Promotor
Prof.dr.ir. H. Boersma
Co-promotor
Dr. I. Kardys
Co-promotor
Dr. K.M. Akkerhuis
Begindatum

woensdag, 29 jan 2020, 11:30

Einddatum

woensdag, 29 jan 2020, 13:00

Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC

Op woensdag 29 januari 2020 verdedigt N. Buljubašić haar proefschrift, getiteld: ‘Dynamic Aspects of Associations in Coronary Artery Disease:  From Intracoronary Imaging to Blood Biomarkers’.

Herhaaldelijke ongunstige cardiovasculaire events komen nog altijd voor in een aanzienlijk deel van patiënten met coronaire hartziekte, ondanks verbeterde technologieën en een toegenomen aantal behandelopties. De behoefte aan een betere risicovoorspelling bij patiënten met coronairlijden is daarom de grootste ‘drive’ geweest voor dit proefschrift. Door onze kennis te vergroten op het gebied van bloedbiomarkers en genetische polymorfismen, die een rol lijken te spelen in de pathofysiologie van coronairlijden, wordt gestreefd naar een optimale risicostratificatie in patiënten met verworven coronaire hartziekte.

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Prof. Andries Queridozaal, 3e verdieping Onderwijscentrum, Erasmus MC. De ceremonie zal exact om 11.30 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.