Promotie N.C. (Noortje) de Boer

Op vrijdag 14 februari 2020 verdedigt N.C. de Boer haar proefschrift, getiteld: ‘On the Outside, Looking in. Understanding Transparency at the Frontline’.
Promotor
Prof.dr. E.H. Klijn
Co-promotor
Dr.ir. J. Eshuis
Begindatum

vrijdag 14 feb 2020, 13:30

Einddatum

vrijdag 14 feb 2020, 15:00

Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein

Op vrijdag 14 februari 2020  verdedigt N.C. de Boer haar proefschrift, getiteld: ‘On the Outside, Looking in. Understanding Transparency at the Frontline’.

Openbaarmaking wordt vaak als veelbelovend gezien voor publieke organisaties omdat het een instrument is om anderen te laten zien dat er niks te verbergen valt. Op deze manier kan openbaarmaking de relatie met burgers verbeteren. In het debat rondom openbaarmaking staan voornamelijk de externe effecten van openbaarmaking centraal zoals op het vertrouwen van burgers. In dit proefschrift wordt onderzocht of er ook interne effecten zijn, specifiek op interacties tussen handhavende contactambtenaren en burgers wanneer ze elkaar tegenkomen op ‘straat’.

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Senaatszaal, 1e verdieping Erasmus Building, Campus Woudestein. De ceremonie zal exact om 13.30 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.