Promotie P.J. (Philip) Homburg

Promotor

Prof.dr. A. van der Lugt

Promotor

Prof.dr. D.W.J. Dippel

Datum
maandag 14 dec 2020, 15:30 - 17:00
Type
Promotie
Gesproken taal
Dutch
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op maandag 14 december 2020 verdedigt P.J. Homburg zijn proefschrift, getiteld: ‘Intracranial and Extracranial Atherosclerotic Disease assessed with Computed Tomography Angiography in patients with TIA or Ischemic Stroke’.

De algemene inleiding (hoofdstuk 1) van dit proefschrift beschrijft de relaties tussen kenmerken van atherosclerotische plaques in zowel de extracraniële halsslagaders als de intracraniële slagaders met herseninfarcten en transient ischemic attacks (TIA’s). De eigenschappen van de kwetsbare, instabiele atherosclerotische plaques en van genezing van atherosclerotische plaques na een plaqueruptuur worden beschreven. Na een ruptuur van een atherosclerotische plaque kan een holte in de plaque achterblijven met open verbinding naar het bloedvat lumen. Deze holtes worden ook wel ulceraties genoemd. De mogelijkheden om met verschillende beeldvormingstechnieken eigenschappen van atherosclerotische plaques te bestuderen worden besproken. Ten slotte worden de doelen en de onderzoeksvragen van het proefschrift beschreven.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift in een klein gezelschap of online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen