Promotie R. (Rafi) Sakhi

Promotor

Prof. dr. J.W. Roos-Hesselink

Promotor

Prof. dr. F. Zijlstra

Co-promotor

Dr. S.C. Yap

Datum
dinsdag 8 dec 2020, 13:30 - 15:00
Type
Promotie
Gesproken taal
Dutch
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op dinsdag 8 december 2020 verdedigt R. Sakhi zijn proefschrift, getiteld: ‘Detection of Ventricular Arrhythmias. Evaluation of Cardiac Monitors and Subcutaneous Defibrillators’.

Implanteerbare loop recorders (ILR) zijn effectief voor het detecteren van sporadische hartritmestoornissen. In deel I van dit proefschrift hebben wij de klinische waarde van een ILR onderzocht bij patiënten met een erfelijke of verworven hartziekte met een potentieel risico op plotse hartdood. Aangezien de meerderheid van patiënten met een erfelijke hartziekte jong is, wilden wij in deel II van dit proefschrift onderzoeken of deze patiënten geschikt zijn voor een volledig subcutane ICD (S-ICD) systeem. Op basis van onze studieresultaten kunnen we concluderen dat ILR’s nuttig zijn als diagnostisch hulpmiddel bij patiënten met een erfelijke of verworven hartziekten met een verhoogd risico op plotse hartdood. Verder kunnen we concluderen dat de meerderheid van de patiënten die een ICD krijgt voor primaire preventie van plotse hartdood ook geschikt is voor een S-ICD. Bovendien kan deze geschiktheid ook voorspeld worden aan de hand van een standaard 12-lead ECG.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift in een klein gezelschap of online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen