Promotie R. (Riccardo) Silvestrini

Over het belang van bedrijfsheterogeniteit, bedrijfsdynamiek en marktmacht dynamiek in de macro-economie
Promotor
Prof.dr. C.G. de Vries
Co-promotor
Dr. A.P. Markiewicz
Datum
woensdag 26 jun 2024, 10:30 - 12:00
Type
Promotie
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

R. Silvestrini verdedigt zijn proefschrift op woensdag 26 juni 2024, getiteld: Over het belang van bedrijfsheterogeniteit, bedrijfsdynamiek en marktmacht dynamiek in de macro-economie

Hieronder volgt een korte samenvatting van het proefschrift:

Dit proefschrift richt zich op hoe bedrijfsheterogeniteit en de dynamiek van de marktmacht cruciale elementen vormen in de studie van de macro-economie. Afhankelijk van de fase in hun levenscyclus vertonen bedrijven verschillende omvang, productiviteit, groei en innovatiegedrag. Bovendien voorspellen hun innerlijke kenmerken hun vermogen om winsten te genereren en op schokken te reageren. Door rekening te houden met deze dynamiek wordt ons begrip van de reactie van de economie op een breed scala aan economische verschijnselen opnieuw vormgegeven, van technologische veranderingen tot monetair of fiscaal beleid: dit zijn de thema's die de kern vormen van mijn proefschrift.

In dit proefschrift presenteer ik drie hoofdstukken, die gebaseerd zijn op drie artikelen die ik tijdens mijn PhD heb geschreven. Deze hoofdstukken behandelen verschillende aspecten van de bedrijfsdynamiek, variƫrend van bedrijfsheterogeniteit tot marktmacht. Het belangrijkste doel is het introduceren van nieuwe theoretische raamwerken die deze kenmerken op een tractable manier vastleggen, en deze toe te passen om de recente macro-economische trends met betrekking tot de toename in de marktmacht van bedrijven, de afname in bedrijfsdynamiek en de effectiviteit van het monetair beleid.

Meer informatie

De openbare verdediging zal exact om 10.30 uur beginnen. De deuren zijn gesloten zodra de openbare verdediging start, laatkomers kunnen eventueel op het scherm buiten meekijken. Er is geen mogelijkheid tot toelating tijdens het eerste gedeelte van de ceremonie. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Er is aan kandidaat een livestreamlink verstrekt.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen