Promotie R. (Rowan) Hoogervorst

Op 14 oktober 2021 verdedigt R. Hoogervorst zijn proefschrift, getiteld: ‘Improving the Scheduling and Rescheduling of Rolling Stock: Solution Methods and Extensions’.
Promotor

Prof.dr. D. Huisman

Co-promotor

Dr. T.A.B. Dollevoet

Datum
donderdag 14 okt 2021, 10:30 - 12:00
Type
Promotie
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

Op 14 oktober 2021 verdedigt R. Hoogervorst zijn proefschrift, getiteld: ‘Improving the Scheduling and Rescheduling of Rolling Stock: Solution Methods and Extensions’.

De trein speelt een belangrijke rol binnen het Nederlandse mobiliteitssysteem. Om reizen met de trein zowel comfortabel als betaalbaar te houden, is het essentieel voor vervoerders om hun treinstellen efficiënt te gebruiken. Dit betekent dat de treinstellen zo gepland moeten worden dat er een goede balans wordt gevonden tussen de service aan passagiers en de operationele kosten. Daarnaast is efficiënte bijsturing van deze treinstellen nodig om een goede service te behouden indien er een storing optreedt in het treinnetwerk. In dit proefschrift focussen we ons zowel op de planning als bijsturing van materieel, waarbij we specifiek kijken naar het verder integreren van deze problemen binnen het operationele proces van een treinvervoerder.  

Eerst kijken we naar de oplosmethoden die gebruikt worden voor het oplossen van beide materieelproblemen. Hierbij vergelijken we bestaande modellen voor materieelplanning en ontwikkelen we een nieuwe heuristiek voor het bijsturen van materieel die makkelijk uitgebreid kan worden naar complexere bijsturingssituaties. Als tweede kijken we naar uitbreidingen van het traditionele materieelbijsturingsprobleem. Hierbij kijken we naar het verminderen van vertragingen voor passagiers door materieelbijsturing, waarbij we vinden dat materieelbijsturing tot significant kleinere vertragingen kan leiden voor de passagiers. Daarnaast kijken we naar het gezamenlijk bijsturen van zowel het materieel als de machinisten die verantwoordelijk zijn voor het verplaatsen van materieel op de stations.

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Senaatszaal, 1e verdieping Erasmus Building, locatie campus Woudestein. De ceremonie zal exact om 10.30 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen