Promotie R.R. (Radina) Blagoeva

Promotor

Prof.dr. J.J.P. Jansen

Promotor

Prof.dr. T.J.M. Mom

Datum
vrijdag 26 jun 2020, 13:30 - 15:00
Type
Promotie
Voeg toe aan agenda

Op vrijdag 26 juni 2020 verdedigt R.R. Blagoeva haar proefschrift, getiteld: ‘The Hard Power of Soft Power: A Behavioral Strategy Perspective on How Power, Reputation, and Status Affect Firms’.

Openbare bedrijven worden steeds meer onder druk gezet door de financiële markten om kortetermijndoelstellingen te halen en positieve relaties met analisten en beleggers te onderhouden. Het prioriteren van de belangen van de financiële markten leidt er echter vaak toe dat bedrijven zich bezighouden met suboptimaal strategisch gedrag, zoals het voorbij laten gaan van economisch waardevolle kansen of het verbergen van informatie. Er is weinig bekend over welke bedrijven de druk van de financiële markten weerstaan op een manier die het welzijn van de onderneming op de lange termijn niet in gevaar brengt. Dit proefschrift biedt een gedragsstrategieperspectief over hoe te voorkomen dat de wederzijdse invloed van bedrijven en financiële markten potentieel contraproductieve uitkomsten heeft. Specifiek bevat het proefschrift drie empirische studies die proberen licht te werpen op hoe evaluaties door financiële markten de besluitvorming van bedrijven beïnvloeden en hoe strategische beslissingen door die markten in verschillende contexten worden geëvalueerd.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen