Promotie R.W. (Ranisha) Jagroep

Oudere Surinaamse migranten in Nederland: Leeftijdsvriendelijke buurten, gezond gedrag en welzijn
Promotor
Prof. dr. A.P. Nieboer
Promotor
Prof. dr. J.M. Cramm
Promotor
Prof. dr. S. Denktaş
Datum
vrijdag 9 feb 2024, 13:00 - 14:30
Type
Promotie
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda
Logo eshpm

Op vrijdag 9 februari 2024 verdedigt R.W. Jagroep het proefschrift met de titel: ‘Oudere Surinaamse migranten in Nederland: Leeftijdsvriendelijke buurten, gezond gedrag en welzijn‘.

Korte samenvatting over het doel van het proefschrift:

Huidige Nederlandse buurten sluiten niet aan op de behoeften van een cultureel diverse oudere bevolking. In multiculturele steden hebben verschillende samenlevingen specifieke wensen en voorkeuren over ouder worden in hun eigen buurt. Om leeftijdsvriendelijke buurten te begrijpen en effectief gezond gedrag en welzijn te bevorderen, is het cruciaal om rekening te houden met diverse culturele invloeden. Het proefschrift van Warsha Jagroep belicht het belang van leeftijdsvriendelijke buurten voor het stimuleren van gezond gedrag en het optimaliseren van het welzijn bij Surinaamse oudere migranten in Nederland. 

De vijf studies in dit proefschrift benadrukken de essentie van cultuursensitieve buurtinterventies en bieden nieuwe inzichten in leeftijdsvriendelijke buurten en hun impact op gezond gedrag en welzijn bij Surinaamse ouderen in Nederland. De resultaten bevestigen de relevantie van leeftijdsvriendelijke buurtkenmerken voor het faciliteren van fysieke activiteit onder Surinaamse ouderen. Bovendien laten kwalitatieve onderzoeken in het proefschrift zien dat buurtkenmerken invloed hebben op hoe Surinaamse ouderen de leeftijdsvriendelijkheid van hun buurt ervaren. Niet alle Surinaamse ouderen hebben dezelfde buurthulpbronnen nodig, en de impact van deze bronnen op het welzijn varieert binnen deze bevolkingsgroep

Meer informatie

De openbare verdediging zal exact om 13.00 uur beginnen. De deuren zijn gesloten zodra de openbare verdediging start, laatkomers kunnen eventueel op het scherm buiten meekijken. Er is geen mogelijkheid tot toelating tijdens het eerste gedeelte van de ceremonie. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen