Promotie R.Y. (Rachid) Yahiaoui

Promotor

Prof. dr. A. Verbon

Co-promotor

Dr. E.E. Stobberingh

Datum
woensdag 2 dec 2020, 11:30 - 13:00
Type
Promotie
Gesproken taal
Dutch
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

Op woensdag 2 december 2020 verdedigt R.Y. Yahiaoui zijn proefschrift, getiteld: ‘Streptococcus pneumoniae Carriage and Effect of Vaccination on Prevalence, Serotypes and Antibiotic Resistance’.

Streptococcus pneumoniae (pneumokok) behoort tot de microbiota van de bovenste luchtwegen, vooral bij jonge kinderen en ouderen. Meestal is er sprake van dragerschap, maar soms kan de bacterie ernstige invasieve infecties (IPD). Vaccinatie kan dergelijke infecties voorkomen. Dit proefschrift beschrijft het effect van het nationale vaccinatiebeleid in negen Europese landen op het voorkomen en de antibiotica resistentie van de circulerende pneumokokken serotypes. De resultaten dragen bij aan het optimaliseren van de samenstelling van het pneumokokken vaccin en aan de onderbouwing van de empirische antibiotica therapie voor de behandeling van IPD.

De promoties vinden, in verband met het coronavirus, niet op de gebruikelijke wijze publiekelijk plaats in de Senaatszaal of de Professor Andries Queridozaal. De kandidaten zullen hun proefschrift in een klein gezelschap of online verdedigen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen