Promotie S.A. (Simone) Dijkland

Promotor

Prof.dr. E.W. Steyerberg

Promotor

Prof.dr. D.W.J. Dippel

Co-promotor

Dr. H.F. Lingsma

Co-promotor

Dr. M. van der Jagt

Datum
woensdag 15 jan 2020, 13:30 - 15:00
Type
Promotie
Ruimte
Professor Andries Querido zaal
Gebouw
Onderwijscentrum
Locatie
Erasmus MC
Voeg toe aan agenda

Op woensdag 15 januari 2020 verdedigt S.A. Dijkland haar proefschrift, getiteld: ‘Prediction and Outcome Analyses in Acute Neurological Diseases’.

De meeste behandelingen en interventies in de gezondheidszorg zijn gericht op het verbeteren van klinische uitkomsten. Het herseninfarct, de aneurysmatische subarachnoïdale bloeding (aSAB) en traumatisch hersenletsel zijn acute neurologische ziekten met een heterogeen beloop, en zijn vaak geassocieerd met ongunstige functionele uitkomsten en verminderde kwaliteit van leven. Dit stimuleert het meten van uitkomsten in termen van prognose, variatie tussen ziekenhuizen en nieuwe meetmethoden. Het doel van dit proefschrift is het identificeren van patiënten met acute neurologische ziekten met een hoog risico op ongunstige uitkomst (Deel II) en het vergroten van onze kennis ten aanzien van variatie in uitkomsten en statistische efficiëntie van nieuwe uitkomstmaten (Deel III).

Specifieke onderzoeksvragen zijn:

  1.         Welke kenmerken zijn geassocieerd met ongunstige uitkomst na acute neurologische ziekten?
  2.         Wat is de methodologische kwaliteit van prognostische modellen voor acute neurologische ziekten?
  3.         Kunnen deze modellen betrouwbare voorspellingen genereren voor patiënten in een specifieke klinische context?
  4.         Wat zijn de verschillen in klinische uitkomsten tussen patiënten met aSAB in een reeks internationale ziekenhuizen, en kunnen deze verschillen verklaard worden door variatie in patiëntkarakteristieken?
  5.         Wat is de statistische efficiëntie van nieuwe uitkomstmaten voor acute neurologische ziekten?

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Prof. Andries Queridozaal, 3e verdieping Onderwijscentrum, Erasmus MC. De ceremonie zal exact om 13.30 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen