Promotie S.A. (Stephanie) Maas

Promotor

Prof.dr. L.C.P.M. Meijs

Promotor

Prof.dr. J.P. Cornelissen

Datum
vrijdag 20 mrt 2020, 11:30 - 13:00
Type
Promotie
Ruimte
Senaatszaal
Gebouw
Erasmus Building
Locatie
Campus Woudestein
Voeg toe aan agenda

Op vrijdag 20 maart 2020 verdedigt S.A. Maas haar proefschrift, getiteld: ‘In the Moment of Giving: Essays on contemporary forms of private and corporate philanthropy’.

Geen enkel deel van het filantropisch landschap lijkt zo divers te zijn dan de manieren waarop individuen en bedrijven goed kunnen doen. Hoewel filantropie op zich geen nieuw fenomeen is, roept de diversiteit en de opkomst van derde partijen en nieuwe kanalen vragen op voor een beter of hernieuwd begrip van het fenomeen. De vier studies in dit proefschrift vergoten ons begrip van twee onderwerpen: individuele filantropie en filantropie door bedrijven. Dit laatste noemt men ook wel maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO). Eerst onderzoek ik “tijdelijk kortstondig vrijwilligerswerk” in nationale eendaagse vrijwilligersevenementen geïnitieerd door een derde partij. Deze nationale eendaagse vrijwilligersevenementen zijn landelijke vrijwilligersevenementen waarbij individuen en groepen non-profit organisaties ondersteunen door hun tijd te geven aan een eendaags of kortstondig vrijwilligersprogramma. In de eerste twee studies, laat ik zien hoe non-profitorganisaties tijdelijke kortstondige vrijwilligersprogramma’s integreren en hoe ze dit zinvoller kunnen doen. Ten tweede, bestudeer ik een collectieve corporate foundation en intermediairs. Deze twee organisaties kanaliseren MBO en staan tussen het bedrijf (de donor) en de ontvanger (de non-profitorganisatie). Deze organisaties plaatsen MBO buiten de grenzen van het bedrijf en plaatsen MBO op een armlengte afstand. In de derde studie onderzoek ik de beweegredenen en gevolgen van de keuze van een bedrijf om MBO onder te brengen in een corporate foundation die de belangen van meerdere bedrijven tegelijk dient: een collectieve corporate foundation. In de vierde studie onderzoek ik wat de waarde is van derde partij intermediairs binnen partnerschappen tussen bedrijven en non-profitorganisaties in de context van MBO.

De openbare verdediging zal plaatsvinden in de Senaatszaal, 1e verdieping Erasmus Building, Campus Woudestein. De ceremonie zal exact om 11.30 uur beginnen. Gezien het plechtige karakter van de bijeenkomst adviseren wij om kinderen onder de 6 jaar niet naar het eerste gedeelte van de ceremonie mee te nemen.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen